logo psykolog martin dahl

Problematikker

Mange jeg har snakket med har længe taget tilløb til at tale med en psykolog, og det kan være en rigtig svær beslutning. Nogen har følt sig dumme, nogen troede de var ”den eneste i verden der har det sådan”. Andre har følt, at det er pinligt, eller at de selv burde kunne klare det. Det kræver mod og kan være et stort skridt at kontakte en psykolog. Det skal nemlig være én man passer med og føler kan hjælpe og forstår hvad der er på spil - hvis man ikke har det sådan med psykologen, skal man ikke fortsætte med samtalerne.

Jeg har stor erfaring med sorg, kriser og traumer. Voldsomme begivenheder så som en fyring, en ulykke eller at miste en man elsker, kan slå mennesker ud af kurs. Arbejdet med dødsfald og sorg handler ofte ikke om at komme hurtigt videre og sige farvel til den der er død, men derimod om at finde ud af hvordan den der er død skal være med videre i livet.

Depression, angst eller stress kan komme af mange ting. Ofte er der mange faktorer i omgivelserne der påvirker os. Det er vigtigt at finde ud af hvad eksempelvis stress er en reaktion på.

Overgreb, krænkelser og mobning kan have voldsomme effekter på livet. Det kan betyde, at du føler dig fremmed for dig selv og ikke kan genkende dig selv. Nogen kæmper i perioder imod selvskade eller følelser af tomhed eller lignende.
Måske føler du dig misforstået af dem omkring dig, eller du er oppe imod andres forventninger til dig. Det kan være, du ønsker at finde nye måder at tackle dette på, og finde din egen vej livet.

Det kan være, at du er blevet i tvivl om, hvem du er, eller om du er ”normal”. Det kan være du søger hjælp til at få ryddet op i disse tanker og få hjælp til at finde ud af, hvem du er, og hvad det er, du står for og ønsker for dit liv.
Måske har du været i kontakt med ”det etablerede psykiatriske behandlingssystem”, haft et selvmordsforsøg eller været indlagt, og bagefter står du måske med oplevelsen af, at du mangler noget mere og andet, end dét de kunne hjælpe dig med.

Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål til de nævnte områder og problematikker, eller er i tvivl om jeg kan hjælpe med netop dit problem.